Försäljning

En hemsida är bättre än ingen hemsida

on

Det finns de som utvecklingens framfart till trots fortfarande inte har något sätt för ens potentiella kunder att hitta en utanför sociala medier. Dock är sociala medier ett riktigt bra sätt att synas och få spridning, men det är faktiskt inte alla som finns med i de forumen. Har du en hemsida idag?

Om man inte har så stora kunskaper om hur man bygger en hemsida och tror att det krävs att man måste kunna html och liknande så kan du slappna av. Nu för tiden finns det massor av företag som låter dig utforma en egen hemsida gratis med väldigt enkla medel.

Företag som Wix, Tictail, Jimdo, Web, Weebly, iPage, Hub, GoDaddy och Big Cartel till exempel har många färdiga sid-layouter och moduler som du kan klicka dra och släppa där du vill ha dem.

Fördelarna är att det är oftast gratis, enkelt och det ser helt okej ut. Du får en egen hemsida med eget material som du kan sprida och på så sätt hitta kunder även genom den. I princip alla de företagen låter dig dessutom flytta över allt material om du skulle vilja ha ett eget domän-namn som till exempel ditt namn och .se eller .com.

Nackdelar är att det kanske inte alltid har sid-upplägg eller moduler som du tänkt dig. Eftersom de redan har färdiga layouter krävs det html-kunskap för att få vissa detaljer exakt som du vill ha dem. Dock finns det många som kan detta idag, men du får antagligen investera en summa för det, vilket kan betala av sig med tiden om du sprider sidan rätt.

En egen hemsida kan du välja att lägga upp lite hur du vill, vill du ha ett bloggflöde kan du implementera det, vill du ha en webbshop så tillåter de flesta utav företagen ovan dig att lägga till det, samt att de även har en rad andra funktioner så som galleri, formulär, listor och en hel del annat.

Så var inte rädd för att prova, testa och se, det kanske är enklare än du tror att bygga en egen hemsida med inkorporerad blogg och eventuell webbshop. Ett steg i taget mot att synas och skapa medvetenhet om dig själv och din verksamhet på nätet.

About Oskar Nätt

Oskar är webbredaktör för Personal Trainer Magazine sedan 2015. Studerar försäljning och marknadsföring och har tidigare arbetat med Iron Man Magazine.

Recommended for you

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *