Fitness

Historien Om Elektroniska Träningstillbehör

on

Mängden elektronisk utrustning som du kan inkorporera i din träning idag har ökat på bara ett par år. Backar vi bandet till 80- 90-talet så dominerades marknaden av en pryl som vi känner igen som ”Walkman” eller ”Freestyle”. Hur mycket elektronik involverar du i din träning?

Efter storhetstiden för Walkmans och Freestyles kom den bärbara CD-spelarens era, eller ”Discman” som den också kallades. Hur väl minns vi inte hur det var att gå runt med en Discman som var för stor för att rymmas i jackfickan och störa oss oändligt på att inte ”anti-skak funktionen” fungerade när vi joggade.

Walkman Freestyle

Discman 2

Nästa steg i utvecklingen hette ”Minidisc”, en pryl som hade svårt att hävda sig på marknaden, trots att den sålde i stora mängder exemplar, konkurrensen med de allt billigare CD-spelarna blev för svår och tillverkarna lade till slut ned produktionen helt.

SONY DSC

Strax därefter kom de allra första ”MP3-spelarna” ut på marknaden. De spektakulära små bärbara apparaterna som endast hade plats för ett par få ljudspår i början hade gigantisk genomslagskraft och efter ytterligare ett par få års utvecklande hade de snabbt tagit över marknaden för bärbara ljudspelare helt.

MP3 player

År 2007 hände något revolutionsartat, Apple släppte sin första smartphone, iPhone, en bärbar webbläsare, musikspelare och telefon i ett. Ända sedan dess har mobiltelefonen tagit över marknaden mer och mer för bärbara musikspelare, i och med att batteritiden på mobiltelefonerna förbättrats och lagringsutrymmet utökats.

iPhone 1

Därefter har utvecklingen av elektronisk utrustning  som du kan dra nytta av i din träning rullat på som på räls. Hörlurarna blev trådlösa med mikrofon och knappar, pulsmätare uppstod, de första smartklockorna utvecklades och aktivitetsarmbanden blev årets julklapp 2014.

Smartwatch apple

Vad nästa elektroniska träningspryl blir, det återstår att se. Vad tror du kommer utvecklas till att bli nästa generations elektroniska träningstillbehör?

About Oskar Nätt

Oskar är webbredaktör för Personal Trainer Magazine sedan 2015. Studerar försäljning och marknadsföring och har tidigare arbetat med Iron Man Magazine.

Recommended for you

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *