Karriär

Låt dig inspireras av dina konkurrenter

on

Ibland kan det vara riktigt svårt att utveckla nya erbjudanden, veta hur du ska lägga upp din hemsida och vad du ska skriva om i din blogg för att stå ut ifrån mängden. Var hittar du inspiration till nya idéer?

I alla år har människor fått inspiration och idéer från andra innovatörer och pionjärer inom branscherna. Någon startar något som någon annan utvecklar och en tredje fulländar.

Det är fullt naturligt att låna idéer och utveckla dem till ett mer omfattande erbjudande eller ett ännu bättre sådant. Många kikar inte på hur andra gör av ren stolthet och vissa tänker att det är stöld. Det skadar aldrig att veta vad och hur din omgivning och dina konkurrenter gör. Se det som att ni tillsammans hjälps åt att utveckla ett redan påbörjat koncept.

Jättar som Microsoft och Apple har under många år samarbetat för att kunna erbjuda så bra produkter och tjänster som möjligt till konsumenterna, samma är det inom bilindustrin och i många andra branscher.

Speciellt du som är nyutbildad och precis ska påbörja din karriär kan dra oerhört stor nytta av att titta på hur andra inom din bransch gör. Hur deras erbjudanden ser ut, vad de har för prissättning, hur omfattande deras tjänster är och vad de kanske skulle kunna förändra.

Använd informationen som redan finns på marknaden för att profilera din verksamhet och positionera dig där du kan ta en del utav marknaden. Se över branschen lokalt där du är verksam, hur ser dina konkurrenters bloggar, hemsidor, verksamheter, erbjudanden och tjänster ut? Hur når de ut till människor och hur gör de för att väcka deras intresse för deras verksamhet?

Efter det tar du en titt regionalt, i resten av landet och kanske även utomlands. Mycket inspiration har hämtats framför allt ifrån USA där begreppet personlig träning är ännu mer utvecklat än vad det är i Norden och i Sverige.

Känner du att du skulle behöva ännu mer information och inspiration? Kontakta en redan etablerad tränare och fråga om du kan få coachning utav dem. Testa deras online-coachning om de erbjuder det eller ett kostschema för att se hur de går tillväga.

Kanske kan du i din tur ge idéer och feedback till din konkurrent och tillsammans kan ni båda utveckla era verksamheter ännu mer.

About Oskar Nätt

Oskar är webbredaktör för Personal Trainer Magazine sedan 2015. Studerar försäljning och marknadsföring och har tidigare arbetat med Iron Man Magazine.

Recommended for you

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *