Fitness

Nå Nya Nivåer Med Underarmsträning

on

För många atleter är underarmarna en akilleshäl, de tenderar att släpa efter resten av muskulaturen på kroppen vilket för tävlande atleter kan betyda skillnaden mellan en förstaplacering eller en tredjeplacering. Det är också muskler som kan begränsa dig och hålla tillbaka din utveckling i din vanliga träning. Hur ofta tränar du underarmar?

Balanserad muskulatur och vältränade underarmar  kan du dra nytta av vare sig du är tävlande atlet eller tränande amatör. Hur mycket du kan dra i marklyft, hur många repetitioner pull ups, hur mycket du orkar ro, curla eller dra påverkas av underarmsmuskulaturen.

Med andra ord kan du med enkelhet konstatera att du kan lägga in underarmsträning med lite högre frekvens, om du inte redan tränar dem ett par gånger i veckan. Underarmsträning kan involveras i flera av dagarna i din träningssplit utan större påverkan.

Bland annat kan du i ryggpasset lägga in statiska chins. Det är verkligen så enkelt som det låter, du gör en halv repetition, drar upp dig tills hakan är över stången och håller dig kvar där. Antingen så länge du kan, eller under ett bestämt tidsintervall. Du tränar samma muskler som när du gör chins, men lägger större belastning på underarmarna, vilket du definitivt kommer känna av.

När det är dags för ditt benpass kan du lägga in farmers walk, en övning som förutom greppstyrka kopplar in i princip hela kroppen, ger dig en mycket påfrestande gång för benen och bygger råstyrka så det ryker om det. Du fattar helt enkelt en tyngre hantel med vardera hand, rättar till hållningen och går en sträcka som bör vara minst 10 meter, helst lite längre. När du kommit fram vänder du och går tillbaka, gör detta 4-6 gånger.

Fler gånger funkar, men du kommer märka att övningen är ganska tung, så om du har ett helt benpass i ryggen så kanske du borde se övningen som en avslutare och bara köra så länge du kan bibehålla hållningen.

Sist men inte minst kan du göra handledscurls med både under- och överhandsgrepp. En enkel övning där du hellre bör ha lättare vikter än tyngre. Använd hantlar eller skivstång, lägg armbågar och underarmar på en bänk framför dig. Handlederna ska ligga över kanten på bänken och armarna stabilt på bänken. Rulla sen ner stången eller hanteln mot fingrarna, greppa tag i den och curla med hjälp av handlederna. Vad noga med att det bara är handlederna som ska jobba och inte armen.

 

About Oskar Nätt

Oskar är webbredaktör för Personal Trainer Magazine sedan 2015. Studerar försäljning och marknadsföring och har tidigare arbetat med Iron Man Magazine.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *