Fitness

Primitiv Träning Ger Också Resultat

on

Det finns många fördelar med att släppa gym-miljön ibland. Omväxling förnöjer som man brukar säga och visst är det sant. Att testa något nytt kan ge liv åt nya intressen och kanske kan inspirera dig att börja träna nya saker kontinuerligt. Dessutom kan du föra vidare det till dina klienter och kanske kunna erbjuda dem något helt unikt. När tränade du ett alternativt styrkepass utomhus senast?

Det är enkelt att gå till ett gym. Allt finns färdigt och redo där, det finns omklädningsrum, bastu, solarium och en reception vid behov av hjälp. Det är alltid samma temperatur och du behöver inte bry dig om vädret.

Dock finns det en hel del fördelar med att släppa den klassiska gym-miljön ibland, om bara för ett par pass ibland. Många städer har börjat bygga upp ganska trevliga ute-gym där du kan träna allt från marklyft till militärpress, vilket gör det väldigt enkelt att bara gå ut och köra på precis som med ett vanligt pass inomhus.

Du kan med enkelhet även utforma klassiska pass med kroppsvikten som du eller din klient kan utföra när vädret tillåter det. Frisk luft, gott om syre, en känsla av frihet och en chans att koppla ur och av.

Kanske har du en skog i närheten. Möjligheterna att träna spännande, utvecklande pass i en skog är stora. Tänk bara hur människor utförde fysiska arbeten förr i tiden då vi saknade både redskap och verktyg.

De drog, puttade, rullade, släpade och bar tunga objekt. Stenar och stockar är utmärkt komplement till stänger och hantlar. Att klättra i träd bygger armar, rygg och ben och att jogga i skogsmiljö kan vara enormt utmanande även för den vane löparen.

Även fast det kan se udda ut med vissa träningsmoment i dessa två videos så kan det vara enorma inspirationskällor till alternativ träning som du som personlig tränare kan dra mycket stor nytta av när du utformar spännande och varierande program och pass för dina klienter.

Det finns inget som säger att du inte kan lyckas bygga, bränna eller tona lika bra med otraditionella metoder som med klassiska.

 

About Oskar Nätt

Oskar är webbredaktör för Personal Trainer Magazine sedan 2015. Studerar försäljning och marknadsföring och har tidigare arbetat med Iron Man Magazine.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *